Petteri Koponen pussitti 23 pistettä voitokkaassa Euroliiga-ottelussa!

t12_8_koponen

24-vuotias koripallotähtemme Petteri Koponen pussitti upeasti 23 pistettä ja saalisti seitsemän syöttöä, kun hänen joukkueensa Himki voitti turkkilaisen Fenerbachen 99-76 Euroliigan jatkosarjassa perjantai-iltana.

Vaikka Fenerbahce on menettänyt mahdollisuutensa edetä Euroliigan kahdeksan parhaan joukkoon jo aikoja sitten, turkkilaiset eivät säästelleet vaan ryntäsivät David Andersenin ja Bo McCalebbin koreilla ensimmäisen jakson puoleenväliin mennessä 19-9 -johtoon.

Kuuden peliminuutin kohdalla kentälle asteli Himkin suomalaistähti Petteri Koponen, joka otti pelin täysin haltuunsa. Koposen ja Vitali Fridzonin miehittäessä kotijoukkueen takakenttää nousi Himki pisteen päähän avausjakson päättyessä.

Toisen jakson alussa joukkueet etenivät rinta rinnan, kunnes parrasvaloihin nousi Himkin maajoukkuelaituri Sergei Monia, joka onnistui peräti kolme kertaa kolmen pisteen heitossaan. Koponen sitoi toisessa päässä kenttää Fenerbahce-pelinrakentaja Baris Ermisin ja saatteli kahdella vapaaheitollaan sekä illan toisella kolmosellaan Himkin 49–37-numeroissa tauolle.

Koposen vire kestää

Kolmannen jakson alussa Bo McCalebb löysi jälleen pelihuumorinsa, toi Fenerbahcen pisteen päähän (59–58) ja kalasti Himki-tähti Zoran Planinicille neljännen virheen. Himkin päävalmentaja Rimas Kurtinaitis komensi ahtaassa paikassa Koposen jälleen joukkueensa pelinrakentajaksi, ja Koponen kiitti vastuusta säkittämällä joukkueensa seuraavasta 11 pisteestä seitsemän ja tahdittaen Himkin yhdeksän pisteen karkumatkalle.

Neljännellä jaksolla Fenerbahce ei saanut enää hyökkäyspeliinsä järkeä, kun Himkin puolustus iski Koposen johdolla kyntensä pallollisiin pelaajiin. Sergei Monian ja Egor Vjaltsevin kolmen pisteen korien sekä Koposen väkevän ajon myötä Himki kasvatti johtonsa lopulta 23 pisteeseen.

Koponen: ”Tiesin, että nyt tulee minuutteja”

Koponen pommitti kaikkiaan 23 pistettä ja onnistui yhtä vaille kaikissa heitoissaan (2p 4-4, 3p 3-4, 1p 6-6) sekä jakoi lisäksi seitsemän oivaltavaa koriin johtanutta syöttöä. Koposen edelliset Euroliigan ennätykset olivat 15 pistettä sekä neljä syöttöä.

Ottelun tauottua Susijengin tähtitakamiehen hymy oli herkässä.

- Oli kiva pelata. Onnistumisia tuli heti alkuun ja kun Zoran (Planinic) sai neljännen virheensä kolmannella jaksolla, tiesin, että nyt tulee minuutteja ja pitää olla valmiina, Koponen arvioi kauden parasta peliään.

- Minuutteja on tullut aika vaihtelevasti ja kakkospaikalla pelaaminen on oma haasteensa, koska systeemissämme heittävä takamies pelaa pääasiassa ilman palloa, Koponen miettii.

- Minulle oli sitäkin tärkeämpää saada tänään peliminuutteja pointtina ja osoittaa, että osaan pelata omalla pelipaikallani ja onnistun korinteossa tälläkin tasolla.

Edessä elintärkeä Vitoria-ottelu

Voitto antoi Himkille taas hieman hengitysvaraa, kun Euroliigan jatkosarjaa on pelaamatta enää kaksi kierrosta. FC Barcelona (11 voittoa/1 tappio) on jo varmistanut paikkansa kahdeksan joukossa, kun taas Himki (7/5) nousi tasavoittoihin perjantaina iltaottelut pelaavien Sienan (7/4) ja Olympiakosin (7/4) rinnalle.

Himkin lähimmistä kilpakumppaneista Caja Laboral Vitoria hävisi torstaina FC Barcelonalle 74–83, joten jos Maccabi Tel Aviv häviää myöhään perjantai-iltana Olympiakosille, voi Himki varmistaa paikkansa kahdeksan joukossa ensi viikolla voittamalla Vitorian kotonaan.

Lähde: Basket.fi

 

Kaikki urheilu-uutiset samasta paikasta: Pallomeri.net

Seuraa meitä Twitterissä: Veikkaajat.com