Mestaruusliigan toisten puolivälierämatsien jälkipöhinät

lentopallo3

Lentopallon miesten Mestaruusliigan runkosarjan kärkikaksikko menetti varsin yllättäen kotietunsa torstaina toisissa puolivälieräotteluissa.

Team Lakkapää (8. runkosarjassa) kaatoi vieraissa VaLePan (1.) hämmästyttävästi suoraan kolmessa erässä ja Saimaa Volley (7.) Hurrikaanin viisieräisessä. Sampo ja Tiikerit puolestaan ottivat jo toiset voittonsa ja välieräpaikkojen katkot kotiinsa seuraaviin otteluihin.

 

Etta – Tiikerit 1-3 (26-24, 17-25, 22-25, 23-25)

Finaalipaikka siirtyi katkolle Kokkolaan Tiikereiden hakiessa Oulusta voiton. Kolmas puolivälierä pelataan muista ottelupareista poiketen jo perjantaina ottelun ollessa URHOtv:n suora lähetys.

Olli Kuoksa, Etta:

- Aika paljon kirvelee, että en saa tästä joukkueesta tämän enempää irti. Vastustaja oli parempi tänään.  Tiikereiden henkilökohtainen taito oli parempi kuin Ettalla tänään. Neljäs erä oli parasta peliä. Mutta periksi me ei anneta.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit :

- Voitosta pelataan, muulla ei ole merkitystä. Haettiin vieras voittoa ja se saatiin.  Aika outo peli, erinäisten syiden takia. Ylpeä joukkueesta, että tälläisen tunnekuohun seassa pystyttiin voittoon. En kommentoi sen enempää asiaa. Passari teki tänään taas hyviä ratkaisuja lopussa.

Joukkueet lähtivät peliin täsmälleen samoilla seitsikoilla kuin tiistaina. Tiikerit oli lisännyt Olli-Pekka Ojansivun kokoonpanoon.

Tomi Rumpusen toisesa erässä korvannut Mikko Keskisipilä loukkasi jalkansa pahanoloisesti kolmannessa erässä (15-19) ja joutui jättämään kentän. Etta puolestaan vaihtoi Ville Sorvojan avauserässä jo sivuun Salvis Cielvasin astuessa hakkuriksi.

Parhaat pistemiehet

Etta: Hakala 16/+9, Aho 11/+5, Huuskonen 10/+8

Tiikerit: Sivula 21/+6, Klanac 16/+11, Klein 11/+6 (4 torj)

 

VaLePa – Team Lakkapää 0-3 (24-26, 24-26, 19-25)

Yksi yö muutti kaiken, kun tiistaina 17,16 ja 14 pistettä eriin saanut Team Lakkapää kuittasi puhtaan 3-0- voiton Sastamalassa runkosarjan ykkösestä VaLePasta.

Shawn Sangrey oli vaihdettu Ulises Maldonadon sijasta kokoonpanoon ja aloittavaksi hakkuriksi tiistaista poiketen. Jouni Palokangasa puolestaan aloitti Eemeli Koukin sijasta yleispelaajana Koukin pelatessa erinomaisesti liberona. Sangrey oli kentän ylivoimainen hahmo tehden heti avauserään 11/+10 ja koko peliin 24/+16.

Ismo Tuominen, Team Lakkapää:

- Haettiin sama kuusikko, jolla Perpo alkusyksystä voitti pelejä ja johti sarjaa ja se toimi tänään. Olen tyytyväinen joukkueen torjuntapeliin.

 Ugis Krastins, VaLePa:

- Kadotimme hieman kärsivällisyyttämme ensimmäisen erän ratkaisuvaiheissa. Jatkossa varmistuksen puuttuminen ja virheet muutamassa helpossa pallossa söivät rentouttamme.

VaLePa sai koko pelissä vain kaksi torjuntaa rovaniemeläisten hurmioituessa 15 verran.

Parhaat pistemiehet

VaLePa: Medenis 15/+5, Kunnari 12/+3, Vesanen 6/+5

Team Lakkapää: Sangrey 24/+16, Durbin 13/+9, Palokangas 12/+8

 

Hurrikaani – Saimaa Volley 3-2 (23-25, 25-23, 25-13, 15-25, 15-12)

Täydet kymmenen erää kahteen päivään pelanneet Hurrikaani-Loimaa ja Saimaa Volley siirtyvät Etelä-Savoon seuraaviin kahteen otteluun tasalukemista 1-1 eli kotietu siirtyi samalla Saimaa Volleylle. Saimaa kuittasi toisen puolivälierän nimiinsä keskiviikkona 2-3.

Tiistaina yleispelaajana aloittanut, mutta liberona pelin päättänyy Eetu Pennanen puki erilaisen paidan päällensä nyt alusta pitäen. Loppupelissä Eetu Häyrinen nähtiin erikoisesti Paul Sandersonin paikalla toisena yleispelaajana. Sanderson kärsi polvivaivoista, eikä pystynyt enää pelaamaan.

Ismo Moilasen oltua edelleen vatsatautisena, Hurrikaani aloitti tiistaisella seitsikolla, mutta sen jälkeen Ville Kakon vaihtoruletti olikin taas melkoinen. Toiseen erään Matti Oivanen hakkuriksi ja Eerik Jago kentälle yleispelaajaksi antaakseen paikan erän lopussa Henri Rajalalle. Rajala jos siis kolmas pelaaja samalla paikalla vajaaseen kahteen erään. Toni Vahela puolestaan korvasi vielä Petteri Penttisen pitkän tauon jälkeen Hurrikaanin passarina. Penttinen palasi neljännen erän aikan takaisin kehiin.

Ville Kakko, Hurrikaani:

- Joukkueessa on tällä hetkellä liikaa vapaamatkustajia, jotka menevät vanhoilla meriiteillä. Nyt on viimeiset hetket herätä ja alkaa pelaamaan. Tänäänkin meidän kokeneet pelaajat jäivät miinukselle. Saimaalla oli kentällä nuoria ja innokkaita pelaajia, jotka pitivät meitä pilkkanaan. Seuraavaksi matkataan Savonlinnaan ja on ryhdyttävä tekemään oikeasti töitä.

Guntis Atars, Saimaa:

- Olen todella tyytyväinen meidän joukkueeseen ja tapaan pelata. Olimme raivokas ja taisteleva. Vaikka ykköstykki Paul Sanderson loukkaantui, saimme lisävoimaa penkiltä. Kaksi ensimmäistä erää molemmat joukkueet pelasivat loistavaa lentopalloa, mutta ottelun kuluessa fyysinen väsymys alkoi näkyä helppoina virheinä. Vielä ei kuitenkaan olla voitettu mitään.

Ottelussa nähtiin peräti 35 torjuntaa (17-18), joista Saimaa keskitorjujakaksikko Markus Väisänen-Byron Ferguson otti 14.

Parhaat pistemiehet

Hurrikaani: Oivanen 28/+17 (5 torj), Petrusevics 19/+10, Kaatrasalo 10/+4 (5 torj)

Saimaa Volley: Mikkonen 26/+11, Väisänen 15/+11 (8 torj), Ferguson 13/+10 (6 torj)

 

Sampo – Loimu 3-0 (25-19, 25-20, 25-21)

Raision Loimu kaatui keskiviikkona isoon virhemäärään Pielevdellä isäntäjoukkue Sammon pelattua varmasti (virheet 24-8). Näin Sampo eteni 2-0- johtoon ottelusarjasta ja välieräpaikka on sille katkolla lauantaina Raisiossa.

Loimu heitti avaukseen peräti kolme uutta miestä edellispäivään nähden, todennäköisesti uusi pudotuspeliennätys. Dean Bittner-Kimmo Kutinlahti-Jari Tuominen korvasivat Joni Savimäen, Tuomas Koppasen ja Jordan Du Faultin.

Savimäki korvasi toisen erän aikana Ossi Rumpusen, koppanen Kutinlahden ja Jani Sippola passarina Simo-Pekka Ollin.

Vesa Kujanpää, Loimu:

- Ei saatu aikaan toivottua kahinaa. Virhemäärä oli suuri, lisäksi suuri määrä huonoja ratkaisuja ei näy tilastoissa. Kokenut Sampo käytti paikat hyväksi.

Jukka Tuovinen, Sampo:

- Tärkeät kaksi voittoa saavutettu. Parannettiin peliä kuten Loimukin eilisestä. Suunta on hyvä, kurinalaisuus paranee koko ajan. Suoria hyökkäysvirheitä vain yksi koko pelissä. Haastava kahden kotiottelun sarja takana. Vierasvoittoa lähdemme hakemaan viikonloppuna

Parhaat pistemiehet

Sampo: Salgado 16/+10, Seppänen 11/+5, Säisä 9/+8

Loimu: Bittner 21/+9, McDonnell 11/+7, Tuominen 8/+1

Lähde: Mestaruusliiga

 

Kaikki urheilu-uutiset samasta paikasta: Pallomeri.net

Seuraa meitä Twitterissä: Veikkaajat.com