Ilpo Pehkonen heitti Bisonsin tulikuuman kärkimatsin voittoon

Kuvankaappaus 2013-3-26 kello 7.14.29

Maanantai-iltana pelattiin Korisliigassa vain yksi, mutta sitäkin kiihkeämpi ottelu. Vuoristoratana edenneessä kärkiottelussa hallitseva mestari Nilan Bisons päihitti viime kevään finaalivastustajansa Joensuun Katajan Loimaalla pistein 95–84 (41–44).
Bisons aloitti kamppailun erittäin vahvasti karaten latautuneella puolustuksella ja Matti Nuutisen kolmosilla kuudessa minuutissa 17-2-johtoon. Kataja heräsi kuitenkin hiljalleen horroksestaan ja nousi ensimmäistä kertaa johtoon juuri ennen puoliaikaa.

Tauon jälkeen näytti pitkään siltä, että joensuulaiset onnistuivat kääntämään pelin itselleen. Suurimmillaan Katajan johto oli pisteissä 74–62, kun viime kevään finalistien välistä ottelua oli pelaamatta enää vajaat seitsemän minuuttia. Molemmilta jengeiltä oli jo miehiä suihkussa ja tunteet kävivät todella kuumina.

Lähes 1,100-päisen kotiyleisön riemuksi Bisons nousi vielä. Ilpo Pehkonen ja Jeb Ivey toivat kolmosillaan loimaalaiset iskuetäisyydelle, jonka jälkeen Kataja ajautui virhesumaan. Pehkonen toi Biisonit toisella kolmosellaan johtoon runsaat kaksi minuuttia ennen loppua ja iski kolmannen kerran alle minuuttia myöhemmin vieden kotijoukkueen 87–80-johtoon.

Bisons voitti ottelun lopulta 95 pisteellä upotettuaan viimeisellä neljänneksellä 37 pistettä.

Yllätysratkaisija Pehkosen (9/1) lisäksi biisonisankareina juhlittiin Martin Zenoa (25/7), Jeb Iveytä (20/2/4 syöttöä), Mikko Koivistoa (14/4/4 syöttöä) sekä Matti Nuutista (14/8).

Katajan ykkönen oli Petri Virtanen (24/2/4 syöttöä). Johnell Smith (17/4) ja Dan Coleman (13/8) pelasivat myös kelpo pelin.

Bisons ja KTP jakavat Korisliigan kärkipaikan 30 voitollaan. Kolme peliä vähemmän pelannut Kataja on voittanut 28 ottelua.

Ottelu oli äärimmäisen kuuma. Myös pressi oli vähintäänkin hämmentävä. Alla myös Zenon huima alley-oop Mikko Koiviston tarjoilemana.

 

Kaikki urheilu-uutiset samasta paikasta: Pallomeri.net

Seuraa meitä Twitterissä: Veikkaajat.com