Gijonin ihme: Suomi nousi 1-1-tasapeliin Espanjan vieraana!

gijon

Suomen jalkapallomaajoukkue teki myöhään perjantai-iltana Gijonissa 30 000 silmäparin edessä melkoisen ihmeen, kun se haki 1-1-vierastasapelin maailman ykkösjoukkue Espanjaa vastaan! Jalkapallon MM-karsintaottelu Espanja – Suomi 1-1 (0-0).

Espanja hallitsi ottelua odotetun selkeästi ja Suomi keskittyi tiiviiseen puolustamiseen. Kotijoukkue sai kosolti puolivaarallisia tilanteita, mutta Suomen molari Niki Mäenpää oli varmaotteinen.

Suomen ainoa tilanne avausjaksolla tuli 29. minuutilla Roman Eremenkolle,  joka pääsi pommittamaan 25 metristä, mutta pallo viuhui huoltolaukun verran ohi. Avausjakson lopussa Mäenpää venytti kauniisti Andres Iniestan laukauksen eteen. Puoliajalle lukemissa 0-0.

Toiveissa ollut Gijonin ihme näytti kuivuvan käsiin, kun heti toisen puoliajan alussa Espanjan Sergio Ramos voitti kulmapotkutilanteessa kaksinkamppailun ja puski tarkasti pallon oikeaan nurkkaan, 1-0.

Mutta mitä vielä – 78. minuutilla Suomi tasoitti! Alexander Ring keskitti upeasti vsemmalta laidalta ja Teemu Pukki ohjasi maalin edestä tasoituksen ja ottelu oli yhtäkkiä numeroissa 1-1!

Lopussa Espanja haki vimmatusti voittomaalia, mutta ei uponnut, joten vuoden kovin jalkapallotulossensaatio on tässä! Upea taistelu äijät!

MM-karsintalohkojen tilanteet löytyy TÄSTÄ.

Kaikki urheilu-uutiset samasta paikasta: Pallomeri.net

Seuraa meitä Twitterissä: Veikkaajat.com